Valódi izgalmat kínál a virtuális sport is

Kissé szokatlanul hangzik, mégis létező dolog a virtuális szimulációs versenyek világa.
Valódi izgalmat kínál a virtuális sport is

Az elektronikus sportok lassan, de biztosan válnak egyre ismertebbé és népszerűbbé hazánkban, de azt még biztosan nem mondhatjuk, hogy átvették az uralmat. Ehhez képest is nagy ugrásnak számít a V-sport, amiben már a játékosok sem emberek, tekintve, hogy nincsenek játékosok sem.

Mi is az a V-sport?

Ahogy az előbbiekben megfogalmaztuk, olyan virtuális szimuláció, amiben semmilyen emberi tényezővel nem kell számolni, a fogadókat leszámítva, de ők nem valódi versenyek eredményein izgulhatnak, hanem a véletlen-számgenerátor által létrehozott végeredményen. A fogadások tehát úgy zajlanak ezekkel a majdani versenyekkel kapcsolatban, hogy semmilyen autók, lovak, focisták, teniszezők, kosárlabdázók, edzők, de nézők és pályák sem léteznek, csak mint virtuális szimuláció.

Az izgalom igazi

Hogy mi lehet a jó abban, ha semmi sem valódi? Ezt a kérdést sokáig lehetne elemezni, ahogy a válaszokat is, de a V-sport annak ellenére, hogy nem igazi szereplős élményekkel, körülményekkel kínál lehetőséget a fogadásra, egy valamiben nagyon is valódi marad: az általa kínált izgalomban. A virtuális mérkőzések a valóság alapján alakulnak, a bajnokságok, tornák alapján épülnek fel. Azok számára tehát, akik nem járatosak a sportfogadások világában, nem ismerik a csapatokat, de szeretnék átélni a fogadások izgalmát, nekik igazi tanulópályát biztosít ez a megoldás.

Nincs megállás

A legfontosabb különbség a valódi és a virtuális bajnokságok között, hogy a virtuális világban nincsen holtszezon, nem kell a játékosoknak pihenni, a saját csapataikkal edzeni. Gyors egymásutánban zajlanak a mérkőzések, a nagyobb versenyek akár néhány óra alatt lepörögnek, és aztán kezdődik újra az egész körforgás. Mivel ezek az események szünet nélkül zajlanak, egy hétköznap délelőtt is éppen úgy fogadhatunk, ahogy mondjuk egy hétvégi délutánon, azaz mindenkor mindenkinek elérhető szórakozásról van szó.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Már az ötveneseket is beszippantották a számítógépes játékok

Már az ötveneseket is beszippantották a számítógépes játékok

Az idősebb generáció többet játszik a számítógépen, mint a fiatalok.

Gamereknek készít bútorokat az IKEA - az ASUS a partner benne

Gamereknek készít bútorokat az IKEA - az ASUS a partner benne

A videójátékosok piacára is betört a svéd bútorgyártó.