Kiderült: az online játékosok nem kérnek az online Gamescom-ból

Több mint 370.000 ember érkezett Kölnbe az elmúlt évek során azért, hogy megnézze és kipróbálja a legújabb videojátékat a Gamescom kiállításán. Idén azonban a rendezvény látogatók nélkül, videókonferencia és online prezentációk formájában zajlik majd.
Az online játékosok nem kérnek az online Gamescom-ból - Gamescom 2024. augusztus vége, Köln - kölni szállások a Gamescom közelében

“Digitálisan is jók vagyunk” - szögezte le Felix Falk, a rendezvény főszervezője. Emögött valószínűleg az a gondolat áll, hogy a videójátékosok egyébként is folyton a képernyő előtt lógnak, így aztán nem akadály nekik, hogy a vírus miatt kedvenc találkozójuk is a digitális térbe került át.

Kölnben a rajongók évről évre úgy várják a legfontosabb újdonságokat, mint más a karácsonyi ajándékot. Ezúttal azonban nem csupán az új játékokat keresték hiába, még a Sony és a Microsoft soron következő játékkonzol-generációjáról sem találhattak infókat.

De mi lehetett a csalódás oka? Még ha ellentmondásosan is hangzik, a Gamescom nem egy digitális rendezvény. A rajongók éppen azért állnak sorba órákon keresztül, hogy az új játékokat személyesen is kipróbálhassák.

A Gamescom-hoz így hozzátartozik a három óra várakozás, hogy aztán 10 percig magunk nyomkodhassuk az új “Call of Duty” kontrollerjét. Hogy az elsők közt tesztelhessük az új Fifát, aztán megvitassuk a barátainkkal, jobb volt-e az előzőnél. A varázsa éppen abban rejlik, hogy egy digitális élményt személyesen is átélhetővé és elérhetővé tesz - és ez idén a koronavírus miatt sajnos nem lehetséges.

Érdemes ellátogatni augusztusban a Gamescomra, akár vonattal, autóval, repülővel kiutazni.

Kölni szállások itt találhatók!

Kapcsolódó cikkek

Nők az e-sportban - e-sportolónő

Példakép akarok lenni!

Bár a gamerek fele nő, az e-sportban alig képviseltetik magukat... Miért van ez így?

Itt vannak a Netflix játékok!

Már a játékok is megjelentek a Netflixen

A tartalomszolgáltató elsőre öt mobiljátékkal bővül